CB SITGES 81 - CN SABADELL 83

No ha estat fins al seu quart desplaçament que l’equip del Vallès ha
Segona victòria seguida dels d'Àlex Avilés
pogut
estrenar el seu casiller de victòries a domicili., a una pista tan complicada com és la del CB Sitges (81-83), en el dia de la presentació dels equips del club local.
Malgrat presentar una grada força plena, el matx va començar bastant fred per les dues bandes, amb tots dos equips tractant de trobar el seu joc i força erràtics en atac: no va ser fins el minut 4, i de tir lliure, que l’equip local obria el marcador. Aquesta situació va patir un gir marcat a partir del minut cinc, amb el joc ofensiu començant-se a imposar a les defenses i amb un Àlex Hernàndez que va entrar per animar l’atac dels vallesans fins a conduir-los a un favorable 15-17.
El segon quart va oferir la mateixa dinàmica amb què s’havia conclòs el primer, ritme alt de joc, intercanvi de cistelles i atacs que s’imposaven a les defenses. Per als locals començaven a aparéixer puntals d’atac com Sabaté i Pérez i els visitants no s’arronsaven davant la defensa zonal plantejada pel Sitges i feien bona mostra d’encert des de la línia de tres punts amb Germà, Hernàndez i Pau Viladomat (fins a sis triples va anotar el CNS en la primera meitat). S’arribava al descans amb un 34-37 i tot per decidir.
Nova situació de molt de respecte per part dels dos equips a l’inici del tercer quart, fins que un triple de Tejedor en el minut 3 donava als visitants un primer marge significatiu sobre l’equip local (34-41). Per als visitants, la presència del recent recuperat Iram Almaguel dins la zona, oferia certa tranquilitat davant l’amenaça concorrent en aquest equip de les segones opcions concedides. El Sitges però no es deixaria intimidar i de la mà d’un Guillem Cusó carregant-se l’equip a les esquenes aniria compensant les acomeses cada cop més freqüents dels vallesans, que a partir d’una defensa pressionant es veien capaços de recuperar pilotes i encistellar amb relativa facilitat. El CNS vivia els seus millors moments de joc i aconseguia tancar el tercer quart amb un parcial favorable de 20 a 25 que deixaria l’electrònic amb un 54-62 que semblava podia començar a fer mal en les files dels del Garraf.
Però res més allunyat de la realitat: tres triples consecutius (dos d’ells de la mà d’un salomònic Sabaté) significaven un veritable gerro d’aigua freda per als vallesans, que veien com, després d’haver anat des del primer quart per davant en el marcador i cada cop amb més marge, el partit agafava una dinàmica ben diferent, arribant a situar-se per sota (77-75) a falta de dos minuts. Lluny però d’arronsar-se o de deixar-se anar, l’ambició per aconseguir la primera victoria a domicili, de la mà del seu capità Andrés i del jove Renom, van treure el caràcter i encert necessaris per no fallar en els moments decisius del matx i l’equip, en un darrer atac dels locals de 12 segons, es va mostrar prou sòlid com per no permetre’ls trobar cap tir fàcil que els pogués separar de la seva ansiada victòria. Un darrer quart d’alta tensió -i d’alt tempteig: 27-21, amb sis triples locals inclosos- que es decidia en els darrers segons i deixava la zona mitja de la classificació força apretada.
CN Sabadell: Viladomat II, Germà 3, Hernández 17, Tejedor 12, Renom 14, Bernadí 11, Viladomat I 12, Andrés 9, Lahmame 2, Almaguel 3