dimarts, 26 de març del 2013

Copa Catalunya Masculina. CB Vic 79 - CN Sabadell A 70

Raúl Araujo llançant tirs lliures (Foto: Biel Arroyo)

Dura derrota del sènior 'A' davant un rival directe per la permanència, com el CB Vic, en un partit marcat pel desencert de l’equip sabadellenc al darrer quart, sobretot amb els tirs lliures i cistelles fàcils sota el tauler. I és que el CN Sabadell van plantejar un bon partit en defensa i en atac que li va permetre anar gairebé sempre davant en el marcador. Els jugadors de l’Òscar Navarro van sortir amb la gran intensitat defensiva que despleguen sempre, la qual cosa feia que els atacs dels vigatans no fossin còmodes i els hi costés anotar cistelles. Així la iniciativa en el marcador la va portar inicialment el conjunt sabadellenc, que amb 3 triples (2 consecutius) del seu jugador més destacat, Mario Díaz, es va anotar al seu favor el primer quart amb un parcial de 13 a 19.

En el segon quart, el Vic es va mostrar més efectiu en atac i l’igualtat va arribar en el joc per a tots dos equips. Així l’intercanvi de cistelles deixava al final del quart un parcial bastant igualat de 21 a 19, que permetia retallar distàncies en el marcador al conjunt vigatà, en dos punts, i arribar al final de la primera part amb el resultat de 34 a 38 a favor dels sabadellencs.

Els primers minuts de la represa continuaven amb la mateixa igualtat en el joc, però a partir del minut cinc els jugadors sabadellencs no van estar encertats en atac i després de vàries perdues de pilota, el Vic amb un parcial de 10 a 0 empatava el partit a 48 i es posava per davant en el marcador (52 a 49) a falta d’un minut per a la conclusió, però un parcial final de 0 a 5 del Sabadell deixava el marcador en un 52 a 54 i tot per decidir en el darrer quart.

A l’últim quart, el conjunt vigatà va sortir amb molta intensitat en defensa i deseguida va entrar en bonus amb les faltes personals, obligant als homes de l’Òscar Navarro a llançar tirs lliures, però dels 19 llançats 8 no van entrar. En canvi, els jugadors del Vic van llançar 11 tirs lliures i només van errar 2. Amb aquesta dinàmica, més l’encert de l’equip local, sobretot a partir de segones opcions que donàven els jugadors sabadellencs al no tancar el rebot defensiu, el Vic va acabar de setenciar el partit al seu favor.

Només queden 6 partits per a la conclusió del campionat i a partir d’ara cada partit serà una final per poder mantenir la categoria. El proper partit serà el diumenge 6 d’abril a les 16 h a Les Naus, davant l’AB El Vendrell A, equip que es troba a la zona mitja de la classificació amb el mateix balanç de victòries i derrotes (12).

Parcials: 13-19, 21-19, 18-16, 27-16

CN Sabadell A: Romero (15), Sánchez, Kosso (7), Costa (7), Abella, Ortega (10) Díaz (21), Gorina, Araujo (10) i Andrés.